82-300  Elbląg   ul. Kościuszki  106

Aktualnie
09 maja 2017
  Wychodząc

Działkowcy walczą o swoje prawa

09 maja 2017
  Wychodząc na przeciw oczekiwaniom Zarządów ROD i działkowców, Okręgowy Zarząd w Elblągu PZD z dniem 24 kwietnia 2016 roku uruchamia telefoniczne dyżury prawne, w każdy poniedziałek oprócz świąt i dni
Stanowisko Krajowej Komisji Rewizyjnej ws.tendencyjnego kreowania w mediach fałszywego wizerunku PZD

"Członkowie Krajowej Komisji Rewizyjnej Polskiego Związku Działkowców statutowego i ustawowego organu kontrolnego społecznie wykonujący swój mandat wobec członków i Związku wyrażają głębokie oburzenie i zdecydowany sprzeciw wobec nasilających się medialnych ataków na legalnie funkcjonującą społeczną organizację pozarządową, jaką jest Polski Związek Działkowców. Wobec oszczerstw, kłamstw i fałszu nie można i nie wolno przejść obojętnie. Nie można udawać, że to przysłowiowy deszcz pada, gdy nasz Związek i społecznych działaczy się opluwa. Rzucane oskarżenia bez jakichkolwiek dowodów na ich poparcie wbrew prawdzie i faktom dowodzą, z jakim ziennikarstwem mamy do czynienia" - czytamy w stanowisku.

Załącznik plikowy do pobrania

Stanowisko_Krajowej_Komisji_Rewizyjnej_PZD_z_6_grudnia_2016_roku.pdf