82-300  Elbląg   ul. Kościuszki  106

Aktualnie
09 maja 2017
  Wychodząc

Działkowcy walczą o swoje prawa

09 maja 2017
  Wychodząc na przeciw oczekiwaniom Zarządów ROD i działkowców, Okręgowy Zarząd w Elblągu PZD z dniem 24 kwietnia 2016 roku uruchamia telefoniczne dyżury prawne, w każdy poniedziałek oprócz świąt i dni
Stanowisko Krajowego Zarządu PZD w sprawie zagrożeń dla istnienia ROD

W ostatnim czasie Krajowy Zarząd PZD zauważa zwiększoną aktywność miast w zakresie opracowywania nowych projektów studiów uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego oraz projektów miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego. Działania te uaktywniły się tuż po wyborach samorządowych w szczególności w dużych miastach takich jak Warszawa, Łódź, czy Gdańsk.

PZD od lat przywiązuje ogromną wagę do istnienia ogrodów w studiach i w miejscowych planach zagospodarowania przestrzennego, bowiem od ich zapisów uzależnione jest funkcjonowanie i bezpieczeństwo ogrodów w Polsce.

::

Stanowisko Krajowego Zarządu z dnia 20 grudnia 2018 roku w sprawie zagrożeń dla istnienia rodzinnych ogrodów działkowych można pobrać klikając w LINK.

01 lipca 2019